bodyART

A bodyART® húsz éve van jelen a fitnesziparban. A legdinamikusabban fejlődő saját testsúlyos holisztikus funkcionális tréning. Megalkotója Robert Steinbacher és Alexa Lee. A két módszer világsikere abban is rejlik, hogy a legkiválóbb edzők dolgoznak azon folyamatosan, hogy évről évre megújítsák, tökéletesítsék. 

Sokáig nem értettem, hogy miért érzem magam annyira „máshogy” egy bodyART® óra után. Ezt az érzést nekem az óra folyamatossága adja: a mozdulatok egymásba fonódnak, a mozdulatsorok ívet alkotnak, sokszor nem is lehet tudni, hogy hol végződik az egyik és hol kezdődik a másik. Ez a folyamatosság vezet az áramlás, a „flow” élmény felé. – Mérnök vagyok, szeretem a precíz, pontos dolgokat, és a bodyART® ilyen! Minden mozdulatnak jelentősége van, minden apró részlet fontos. – Három gyermek, munka, háztartás mellett nekem fontos szempont, hogy a testedzés ne lestrapáljon, „kicsináljon”, hanem többet adjon, mint amennyit elvesz, új energiával töltsön fel, de azért tréning hatása is legyen és persze az se baj, ha közben mindenről meg tudok feledkezni. Ezt én mind megtaláltam a bodyART®-ban.”

bodyART® – amikor az erő a tudatossággal találkozik – Robert Steinbacher és Alexa Lee közös és többévi munkájának az eredménye egy olyan tudatos, pontos, minden részletre odafigyelő, teljes edzést nyújtó koncepció, – amelyben az izmok visszanyerik rugalmasságukat és a test újra éli annak teljes funkcionalitását. A tudatos edzés mellett figyelembe veszi a test, a lélek és a szellem hármasságának harmóniáját, felszabadít a mindennapi stressz alól, növeli a mentális teljesítményt, a kitartást, stabilitást, türelmet. A statikus és dinamikus erőelemekkel tarkított mozgásanyag bőven tartalmaz nyújtó és lazító gyakorlatokat, amelyek pozitívan hatnak az egész emberi test izmaira és ízületeire, a rövidülésre valamint a gyengülésre hajlamos izmokra is. Hatására fejlődik a hajlékonyság, az erő – és nem utolsó sorban az állóképesség, kitartás, egyensúlyérzék, stabilitás, türelem, tudatosság, olyan készségek és képességek, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai.